Home » Standaardcategorie » Fiets-4-daagse Marum komt er aan!

Fiets-4-daagse Marum komt er aan!

Van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni is hij er weer de avond fiets-4-daagse van Tourist Information Marum. Een uniek evenement omdat de fiets-4-daagses in de provincie Groningen op 1 hand te tellen zijn. Iedere avond een andere prachtige route van 15 of 25 kilometer door het Zuidelijk Westerkwartier en omgeving. Even heerlijk de dagelijkse drukte uit en genieten van de prachtige omgeving en fijne fietspaden. Onderweg is er een controlepost ingericht bij een bedrijf in de toerisme of horeca, hier kunt u na het stempelen even pauzeren met een lekkere kop koffie of thee. Wij hopen iedereen weer te mogen verwelkomen op de 22e fiets-4-daagse.

Veilig en fit blijven fietsen

Op de eerste avond werkt Tourist Information samen met het project Groen Licht. Bij de eerste pleisterplaats van de fietstocht wordt er praktisch advies gegeven over bijvoorbeeld veilig op- en afstappen en achteromkijken bij het afslaan. Tijdens de tocht wordt er ook extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid en na afloop krijgen de fietsers nog een aantal tips op een flyer mee naar huis.

‘Ik ga voor Groen Licht!’

Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan. Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.

Groen Licht Groningen

Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen.

Fiets mee!

Deelname aan de fietsvierdaagse kost € 3,50 voor de hele week inclusief medaille bij een volle stempelkaart. Kinderen tot 12 jaar betalen € 3,00. Inschrijving kan bij de start in de kantine van sporthal de Holten in Marum van 18.00 tot 19.00 uur. Uiteraard kunt u ook 1 avond mee fietsen, u krijgt dan een routebeschrijving à  € 1.00.

Super-4-daagse Marum

Ook kan iedereen weer mee doen aan de super-4-daagse, deelnemers die alle evenementen (fiets-, wandel en zwem-4-daagse) met goed resultaat volbrengen krijgen een extra herinnering aangeboden door Tourist Information en zwembad de Wotterwille. Aanmelden kan op de slotavond van de fietsvierdaagse.

 

Volg ons op Facebook