Home » Standaardcategorie » Winterwandeltocht, lopen voor stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld.

Winterwandeltocht, lopen voor stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld.

Aanstaande zondag 14 januari start de jaarlijkse winterwandeltocht, Lopen jullie ook mee! Ook dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. We hebben gekozen voor Stichting Leergeld Westerkwartier Noordenveld. Wat deze stichting doet leest u hier onder:

Helaas lukt het in steeds minder gezinnen, om de kinderen te laten meedoen bij een vereniging, sportclub of muziekles. Soms is bijzondere bijstand of een ander potje (dat heet bij de gemeente voorliggende voorzieningen) niet mogelijk. Of er zijn bijzondere omstandigheden waardoor er meer hulp nodig is.

In Nederland gaat het om ongeveer 380.000 kinderen die hierdoor niet mee kunnen doen.

Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld wil kinderen uit de gemeenten Westerkwartier en Noordenveld helpen om wél mee te doen met sport, muziek of culturele activiteiten. Met de hulp van Leergeld kunnen kinderen net als de andere leerlingen op de fiets naar school en het huiswerk thuis op de computer maken.

Door te sporten of muziekles hebben kinderen meer sociale contacten buiten school. Ze leren samenwerken, samen spelen met winnen en verliezen. Kinderen ontwikkelen teamgeest en andere belangrijke vaardigheden.

Kinderen die gewoon mee kunnen doen met schoolactiviteiten krijgen hierdoor geen stempel omdat er thuis geen geld voor was. Zo willen wij helpen voorkomen dat kinderen uit armere gezinnen worden buitengesloten, want nu meedoen, is straks meetellen.